Benzinaria viitorului nu va arata deloc asa cum ne inchipuim astazi

De fiecare data cand ai nevoie de combustibil pentru masina te duci la benzinarie. Benzinaria e acel loc unde alimentezi rapid masina cu diverse tipuri de combustibil, unde poti cumpara ceva de mancare si poti folosi si toaleta. Dupa ce s-a incheiat Al Doilea Razboi Mondial benzinariile aveau oameni care verificau fiecare masina, faceau plinul, exact cum se intampla in marile competitii de formula 1. Spre deosebire de trecut in viitor vom avea stii de incarcare electrica pentru ca vom avea din ce in ce mai multe masini electrice pe strazi.

Tesla, lider in privinta transportului electric construieste statii de incarcare si centre care contin vreo 40 de statii individuale, alaturi de lounge, automate de distribuit mancare si sucuri. Viitoarele centre cu statii de incarcare pentru masini electrice vor fi foarte mari, totul va fi automatizat, personalul nu va exista. Cand masina e conectata la un cablu de alimentare vei primi si cod de intrare in incinte, cat timp se incarca masina fiecare proprietar putandu-se relaxa cum doreste. Ideea unor astfel de centre este una revolutionara mai ales ca ar fi foarte greu sa stai in masina sau sa te tot invarti pe langa ea cat se incarca. Ceea ce vrea Tesla sa demonstreze este ca benzinaria clasica nu-si mai are rostul cand toti vom conduce masini electrice, centrele de incarcare sunt sigure, nu exista riscuri, totul e controlat de inteligenta artificiala si de computere puternice care nu dau erori, fiecare masina primeste energia de care are nevoie pentru inca cativa kilometri. Astfel de centre vor impanzi usor, usor lumea si vor fi foarte utile mai ales la drum lung, cand ai nevoie de mai multe incarcari.

Masinile electrice si centrele de incarcare sunt doar doua dintre surprizele placute ale viitorului, mediul va fi mai curat si mai sigur pentru noi, in vreme ce automobilele vor fi mai usor de condus si de intretinut.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *