Cand trecem la anvelopele de iarna

anvelope-de-iarnaA venit iarna si cu ea inghetul ei, cum spun poeziile mai mult sau mai putin cunoscute. Inghetul insa nu vesteste numai iarna, ci si tragedii pe sosele daca nu suntem echipati corespunzator cu autovehiculul, iar un echipament bun inseamna inainte de toate trecerea la anvelope iarna sau cauciucuri de iarna. De unde sa le cumperi, cat sa dai pe ele si cum sa le alegi? Cel mai bun sfat pe care il puteti primi este ca anvelopele de iarna se vor achizitiona intotdeauna noi si nu de la magazine second hand, ci numai de la parteneri de incredere ai marcii masinii tale si cu certificat.

Daca insa nu ai suficienti bani pentru a putea opta pentru aceasta varianta exista o serie de sfaturi utile pe internet care te vor ajuta sa alegi cauciucurile de iarna la pret bun si calitate superioara. Principalul criteriu este sa nu fie uzate. Legea pentru trecerea la cauciurile de iarna a intrat in vigoare la data de 1 noiembrie 2011, insa cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii in fiecare an incepand cu data de 1 noiembrie, desi s-a creat o confuzie în acest sens. In propunerea legislativa din 2010 a fost mentionat intervalul 1 noiembrie – 31 martie, insa s-a renuntat la el, in conditiile in care poate sa ninga in lunile octombrie sau aprilie. Specialistii recomanda, oricum, schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna, incepand cu temperaturi de 7 grade Celsius! Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece, utilizarea cauciucurilor de iarna NU este conditionata de o anumita perioada de timp, ci doar de starea carosabilului.

Pentru a alege corect anvelope de iarna trebuie sa tii cont de faptul ca anvelopele de iarna au o compozitie diferita fata de anvelopele pentru toate sezoanele sau cele de vara si contin un procent mai mare de cauciuc natural si dioxid de siliciu care evita intarirea cauciucului sintetic in conditii de frig, iar asta le da o tractiune mai buna la temperaturi mai mici.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *