Ce alegem? Masina de cusut clasica sau automata?

masina-de-cusutSpre deosebire de alte produse care se pot achizitiona de de piata masina de cusut are un statut mai deosebit intrucat e folosita poate mai intens decat restul electrocasnicelor si trebuie sa aiba randament perfect de fiecare data, sa coasa eficient si sa brodeze cat mai corect.

Exista doua variante disponibile la ora actuala: masinile de cusut clasice, cu pedale, pe care le gasiti la preturi mai mari, si masini de cusut automate, care au preturi in functie de bugetul fiecaruia. Avantajele batranei masini cu pedala, mecanica, tin de rezistenta mai mare in timp, independenta fata de o sursa de alimentare si usurinta cu care se lucreaza.

Masinile de cusut cu pedala pot realiza totusi un numar limitat de operatiuni, pretind de la cel care le foloseste o oarecare indemanare la actionarea diverselor accesorii si un profesionalism desavarsit la manuirea materialului si atei. Pe de alta parte, masinile de cusut automate sunt foarte simplu de operat, au programe presetate pentru diverse cusaturi, broderie, butoni si multe altele, pot sa fie programate sa isi regleze singure modul in care realizeaza fiecare tesatura, accesoriile disponibile sunt foarte multe si simplu de montat si de utilizat, au infilare automata pentru ca ata sa nu fie consumata fara rost si sa stea la locul ei in momentul operatiunilor efectuate. De asemenea, la o masina de cusut automata se pot realiza si butoniere in patru pasi sau intr-un singur pas, suveica e orizontala sau verticala, in functie de nevoie, usor de schimbat si de utilizat, ata de jos de infileaza rapid prin sistemul quick set bobbin, lungimea pasului se poate regla iarasi foarte simplu prin actionarea unui simplu buton, toate comenzile putand fi controlate cu ajutorul afisajului cu LCD.

Indiferent ca sunteti profesionisti sau doar croitori amatori trebuie sa stiti ca o masina automata e mult mai eficienta si mai rapida decat una manuala, mai mica si mai usor de transportat si intretinut, mai rapida. Programele speciale si functiile multiple o recomanda chiar si pentru atelierele mari, croitorii care au deja un brand si care proceseaza zilnic multe comenzi. O astfel de masina de cusut este Brother Innov-Is V7.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *