Cromoterapia pentru copilul tau

cromoterapia-copiiCulorile si formele diferitelor obiecte sunt importante pentru dezvoltarea imaginatiei copilului tau. Culorile schimba viziunea noastra de imaginatie, iar formele ajuta mintea si corpul si imbogatesc activitatea creierului. Universul este intr-adevar un camp magnetic cu sarcini pozitive si negative, vibreaza continuu si creeaza valuri electro-magnetice.

Fiecare val poarta o viteza variata de vibratii si de lungime de unda, generand o sfera electro magnetica. Culorile spectrului sunt in general penrcepute in timp ce lumina trece printr-o prisma triunghiulara sau chiar prin vaporii de apa.
Culoarea este o parte esentiala in dezvoltarea unui copil. Exista de multe ori un model de culori ce are un impact asupra relatiei noastre corp-minte, prin diferite faze existente in viata de zi cu zi.

Acestea pot fi reflectate in alegerile noastre de a schimba culorile. Mai multi copii mici si-ar putea dori o culoare, dar nu vor agrea alta culoare, iar aceasta e bazata pe temperament, impreuna cu stadiul de avansare in varsta. Cercetarea persoanelor care au depresie majora ne arata modul in care persoanele aleg culorile cu care sa se inconjoare si ce imbunatatestec sanatatea acestora, impreuna cu starea psihica.
Se crede ca multi copii sunt avantajati de pasteluri de culori confortabile, plus formele de design rotunde ce sunt rodul imaginatiei dezvoltate intre 2 si 7 ani. In zonele centrale comune sunt stimulate mai puternic de culorile vii vizibile pentru copii de 7-10 ani, apoi in locuri mai mari, partajate in care au fost utilizate verdele moale si albastru pentru copiii de la 10 ani. Aceste culori distrag mai putin atentia de la concentrarea mentala a fiecarei faze de dezvoltare.

Culoarea influenteaza de asemenea si cresterea copiilor mici. Culorile pentru nou-nascuti sunt cele mai potrivite in a se folosi tonuri de culori bland, cum ar fi roz si crem, care vor radia de relaxare si de farmec, si prin urmare sunt placute si reconfortante pentru psihic.
Completarea locurilor goale intr-un dormitor de copii cu culorile adecvate, precum si formele pot spori foarte mult dezvoltarea acestora, tot prin variatie in perioadele de progres in varsta.

Beneficiile utilizarii formelor de perete pentru a stimula gandirea creativa a copiilor dumneavoastra se vor vedea odata cu dezvoltare si mediul unui copil are o influenta semnificativa asupra starii de spirit si comportamentului sau, modificarea un perete gol cu autocolante de perete pentru a stimula mintea la un nivel mult mai semnificativ fiind benefica. Culorile si formele ajuta copiii sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea atunci cand vad in mod regulat imprejurimile, autocolantele de perete ce pot ajuta stimula cresterea lor mentala dand copilului cele mai bune beneficii inainte de educatia lor formala. Copiii petrec o multime din primul lor an in camera impreuna cu distractivele culori luminoase. Ei le vor asocia cu un loc placut, precum si un loc sigur. Cu cat imprejurimile devin mai , cu atat mai bine acestia vor adormi mai repede. Cu autocolantele de perete amuzante, copiii mici vor fi ocupati ei insisi pentru mai mult timp, astfel incat acestia sa nu necesite o atentie constanta si puteti obtine mai mult pentru treburile din casa ta.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *