Decade Franta?

decade-frantaFranta, o tara invidiata de natiunile din intreaga Europa, a inceput sa decada. Cu toate ca noul presedinte, Francois Hollande, promitea lucruri fabuloase la inceperea mandatului sau, Franta este sugrumata de taxe, iar locuitorii vor sa emigreze.

In plina campanie electorala, Francois Hollande promitea ca va oferi mai mult de 60.000 de locuri in invatamant si peste 150.000 in alte branse ale sistemului public. Aceasta promisiune ramane nematerializata pana in momentul de fata. In schimb, spre dezamagirea francezilor, taxele s-au imultit rapid, in ultimii doi ani adaugandu-se inca 84 de noi taxe. Acestea reprezinta 46,3% din PIB-ul tarii.

Ca urmare a taxelor mereu in crestere, multi francezi au luat o decizie radicala: au parasit Franta in defavoarea altor tari din Europa. O mare parte din acestia au ales sa se mute la vecinii lor din Marea Britanie.

Daca locuitorii trecuti de prima tinerete, care emigreaza alarmant din Franta, nu ar trebui sa ii ingrijoreze pe cei conducatorii tarii, reactia tinerilor este una demna de luat in calcul. Unul din patru absolventi vor sa emigreze, iar acest lucru variaza pana la 100%, in functie de specializare.

Cheltuieli mari si productie mica pot posta Franta in fruntea topului rusinos al discrepantei dintre productie si consum al tarilor din Europa. Conform The Telegraph, Franta a ajuns pana la sfarsitul anului 2014 sa consume mai mult de 57% din produsul intern brut, depasind-o astfel pe Danemarca.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *