Lucruri despre bitcoin

bitcoinsBitcoinii sunt moneda preferata de hackerii santajisti. In februarie 2016, un spital a fost victima unui hacking bine organizat, tot sistemul informatic fiind paralizat. Cum nu se puteau efectua interventii si toata lumea trebuia sa poata sa isi faca treaba, conducerea spitalului a acceptat cererea hackerilor: 17.000 de dolari in Bitcoini.

Inainte de cazul spitalului au mai existat si alte institutii santajate cu Bitcoini ca plata pentru a putea functiona in continuare, dar nu la nivelul acesta. De exemplu, departamentul de politie din Boston a ajuns sa plateasca 500 de dolari in Bitcoini santajistilor, in vreme ce departamentul serifului din Maine a facut acelasi lucru. In general hackerii vin din Rusia si Ucraina si se colecteaza de la victime cam 16.5 milioane de dolari in Bitcoini.

Platile sunt in general de 20.000 de dolari in Bitcoini. Asa ca Bitcoinii sunt preferati de hackeri ca metoda de plata, chiar un grup denumit DD4BC este foarte cunoscut printre corporatii pentru ca a cerut 10.000 dolari in Bitcoini. Pentru a scapa de astfel de atacuri s-a luat masura semnarii digitale a fiecarui Bitcoini, insa furturile si santajul continua fara probleme si astazi.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *