Pasi de urmat atunci cand ai de gand sa apelezi la un avocat pentru o problema juridica

Daca avem o problema juridica la care nu ne pricepem si de rezolvarea careia depinde poate viitorul nostru sau cariera vom apela la un Avocat cu experienta pentru a gasi cele mai bune solutii. Avocatii sunt destul de usor de gasit, cabinetele de avocatura sau birourile sunt la tot pasul, fiecare are servicii diverse si ofera destule garantii pentru a putea incheia un contract de colaborare. Inainte sa incepi cautarea de avocati pentru problema ta juridica trebuie sa te interesezi pe la cunostinte, sa cauti informatii despre cei mai cunoscuti din oras pentru a te asigura ca nu vei da banii pe servicii care nu te vor ajuta la nimic.

Dupa ce stii totul despre avocatul la care vei apela si stii cum lucreaza te poti duce la o intalnire cu dansul pentru a discuta, pentru a vedea cum pune problema si cat de abil este, cum se descurca in fata clientului. De regula, la prima intalnire cu un Avocat trebuie sa te pregatesti temeinic cu intrebari, cu un discurs clar despre problema ta, sa ai toate detaliile notate pe ceva si asteptarile pe care le ai de al el. Importanta acestor pasi simpli este foarte mare, avocatul poate avea de la inceput o imagine clara si iti poate spune daca se intrevede o rezolvare sau nu. Din discutiile cu unul sau mai multi avocati pot sa iti dai seama usor care poate castiga un caz in instanta, daca se ajunge acolo si care nu va reusi sa faca fata.

Raspunsurile evazive sau cuvintele prea pompoase si neexplicate sunt semne ca ai in fata un avocat fara prea mare experienta. Ulterior momentului in care ai semnat deja un contract si ai stabilit si comisioanele, avocatul e obligat sa iti dea toate informatiile despre cazul tau si sa iti spuna ce a facut si ce va face. Doar un avocat cu multa experienta si idei foarte bune de folosire a legislatiei sau a eventualelor lacune iti poate garanta reusita unui caz complicat asa ca este bine mereu sa tii cont de aceste cateva sfaturi.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *