Sfaturi utile de calatorie in Berlin

Ca cetateni europeni, romanii nu au nevoie de pasaport pentru a calatori in Germania, ca urmare este suficient sa ai la tine buletinul sau cartea de identintate, care sa nu fie expirate sau in curs de expirare in perioada imediat urmatoare, in care tu ti-ai propus sa iti petreci pe taramul nemtesc.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca daca calatoresti cu mijloacele de transport in comun, adesea vei observa ca nu exista nimeni care sa verifice biletele pasagerilor. Totusi, tanand cont de rigiditatea nemtilor sa nu indraznesti sa nu iti cumperi bilet, deoarece controlorii, imbracati in haine civile sunt mereu vigilenti si prezenti acolo unde nu te astepti, asa ca risti sa primesti cu o amenda de 40 de euro daca esti prins fara bilet.

O alta varianta ar fi sa iti achizitionezi carduri de calatorie care iti permit accesul la toate mijloacele de transport in comun, sau care iti ofera reduceri consistente. Insa, nu te ingrijora deoarec toate mijloacele de transport in comun circula toata ziua si toata noaptea, avenad in vedere ca este un oras turistic unde nu este liniste deplina niciodata.
Iar daca iti propui ca in weekend sa faci un tur ar orasului, trebuie sa stii ca majoritatea magazinelor, farmaciilor sau supermarketurilor sunt fie inchise, fie au un orar scurt. Insa, vestea buna este ca restaurantele, barurile si magazinele cu suveniruri sunt deschise tot timpul, asa ca va puteti bucura din plin de ele.

Va vine sa credeti sau nu, in Berlin se obisnuieste sa se plateasca in general in numerar, deoarece multe magazine sau restaurante nici macar nu accepta cartile de credit. Acest lucru se datoreaza faptului ca banii reprezinta dovada vie a valorii produsului sau serviciului respectiv, pe cand cartile de credit pot atrage o multime de nereguli dupa sine. Insa, hotelurile sau magazinele mai mari accepta si plata cu cardul, dar este bine sa ai la tine bani in numerar.

In concordanta cu legea germana, toate facturile si bonurile fiscale includ si o mica taxa pentru servicii, asadar nu trebuie sa te gandesti sa lasi bacsis. Chiar si asa, uneori se obisnuieste sa se lase cativa euro bacsis, daca suma respectiva nu este rotunjita.

Asadar, daca tocmai ti-ai facut un plan de calatorie, si vrei neaparat sa ajungi si in Berlin pentru o scurta excursie, sau o vizita iti recomandam sa treci cel putin prin cateva locuri enumerate de noi, pentru a simti adevata vibratie a orasulu. Iar daca ajungeti in Germania in interes de serviciu, fa-ti un pic de timp pentru a vizita macar o mica parte a orasului. Noi iti garantam ca nu vei regreta ci vei fi foarte placut impresionat de obiectivele atractive ale acestui oras.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *